Waarom
De Hondenjuf?

Omdat zij zeer ruime ervaring heeft met de meest uiteenlopende rassen, trainingstechnieken en mensen is Jet de aangewezen persoon om je te helpen met jouw hond!

Uitgangspunt bij alle trainingen is uiteraard een zo natuurlijk mogelijke omgang van jou (en je gezin) met de hond, waaraan iedereen zoveel mogelijk plezier beleeft. De hond en jij!

In 40 jaar is er veel gebeurd en veranderd op het gebied van inzichten en honden opvoeden en training. 

 

Door haar vele jaren ervaring en diverse opleidingen in meerdere trainingstechnieken en methoden heeft Jet een onuitputtelijke bron met mogelijkheden om je met raad en daad bij te staan.

Zij voelt feilloos aan welke aanpak voor jouw hond zal werken.

Haar uitgangspunt is dat een leren halsband (of een goed passend tuig) met lijn, je stem, eventueel een brokje of een speeltje genoeg moet zijn om een goede relatie met je hond te krijgen.

Hoe meer hulpmiddelen je nodig hebt, hoe afhankelijker je ervan wordt en hoe minder natuurlijk je met je hond om zal gaan.

Dat neemt niet weg dat sommige hulpmiddelen, mits goed gebruikt, onmisbaar kunnen zijn en soms de redding voor een “probleem” hond waarbij alles al is geprobeerd. 

 

Naast de hele discussie met betrekking tot hulpmiddelen is er ook al jaren een discussie gaande dat een hond alleen getraind zou moeten worden met voer.

 

Jet maak graag de scheiding tussen:

·      een hond opvoeden tot een normale, sociale, rustige, zelfverzekerde huishond

·       en een hond oefeningen aanleren 

 

Bij het opvoeden gaat Jet uit van het feit dat de hond bij ons leeft in een menselijke roedel en heel snel door heeft wat wij bedoelen als wij gewoon normaal met de hond praten.

Ook wij mensen kunnen non-verbaal, zonder straf of agressie een hond duidelijk maken dat hij iets niet mag.

Bij het aanleren van oefeningen aan de hond werkt Jet primair met voer, het stimuleert enorm en de meeste honden vinden voer nog steeds de allerbeste beloning.