Omdat zij 25 jaar ervaring heeft met de meest uiteenlopende rassen, trainingstechnieken, en mensen is De Hondenjuf de aangewezen persoon om u te helpen met uw hond!

Dit jaar viert de Hondenjuf haar 25 jarig Kynologisch jubileum. In die tijd is er is veel gebeurd en veranderd op het gebied van hondentraining.
Toen zij met haar eerste hond begon te trainen bij de Kynologen Club ging iedere hond, ongeacht het probleem, op de training aan de slipketting. Bij hele moeilijke gevallen zelfs soms aan 2, met aan iedere kant van de hond een instructeur die bij elke verkeerde pas van de hond met de slipketting corrigeerde. Nu mag er niet één hond meer aan de slipketting. De Halti was jarenlang hondvriendelijk, maar ook dit hulpmiddel is inmiddels verbannen tot het no-go gebied.
Maar het woord zegt het al: het is en blijft altijd slechts een hulpmiddel.

Door haar 25 jaar ervaring en diverse opleidingen in meerdere trainingstechnieken en methoden is de Hondenjuf er zo langzamerhand wel achter gekomen dat een “verboden” hulpmiddel, mits goed gebruikt, soms onmisbaar is en soms de redding voor een “probleem”hond waarbij alles al is geprobeerd. Zij zal daarom niet snel een hulpmiddel verbannen, wel is altijd haar uitgangspunt dat een leren halsband met lijn, onze stem, een brokje en een speeltje genoeg moeten zijn om een goede relatie met je hond te krijgen.
Hoe meer hulpmiddelen je nodig hebt, hoe afhankelijker je er van wordt en hoe minder natuurlijk je met je hond om zal gaan.

Naast de hele discussie met betrekking tot hulpmiddelen is er ook al jaren een discussie gaande dat een hond alleen getraind zou moeten worden met voer.
De Hondenjuf maak graag de scheiding tussen:
-een hond opvoeden tot een normale, sociale, rustige, volgzame huishond en
-een hond oefeningen aanleren

Bij het opvoeden gaat de Hondenjuf uit van het feit dat de hond bij ons leeft in een menselijke roedel en gebruikt zij ook de “taal” die de hond spreekt en begrijpt. Er is nog nooit een hond geweest die tegen een andere hond zei: “Foei dat mag toch niet!” Ook wij mensen kunnen nonverbaal, zonder straf of agressie een hond duidelijk maken dat hij iets niet mag.
Bij het aanleren van oefeningen aan de hond werkt de Hondenjuf met voer, het stimuleert enorm en de meeste honden vinden voer nog steeds de allerbeste beloning!