U kunt bij De Hondenjuf ook terecht voor privé (puppy) training. Dit kan zijn ter ondersteuning van probleemgevend gedrag, maar ook voor de algemene gehoorzaamheid of, in het geval van privé puppytraining, ter voorkoming van probleemgevend gedrag.
Aan de training gaat een intakegesprek vooraf, waarin u al uw wensen duidelijk kunt maken. Tijdens deze huisbezoeken wordt u uitgelegd hoe u bepaalde vaardigheden moet aanleren aan uw pup/hond. Uiteraard zijn deze adviezen afgestemd op het karakter van u en uw pup/hond.
Ook als u slecht ter been bent kunnen kan De Hondenjuf uw pup/hond bepaalde vaardigheden aanleren. Omdat zij bij u thuis traint kan zij ook minder valide eigenaren helpen.
De privé-trainingen worden in overleg met u, bij u thuis en in uw omgeving gegeven. Overdag, ’s avonds of in het weekeinde, alles is mogelijk.

Alle trainingen van De Hondenjuf zijn erop gericht om de pup/hond op een hondse manier te vertellen wat wij van hem verwachten. Je kunt niet verwachten van een pup/hond dat hij begrijpt wat wij mensen bedoelen, als we in het Nederlands tegen hem praten. Je kunt echter wel van óns verwachten dat wij de moeite nemen om op een goede manier met onze pup/hond te praten.

Hiervoor moeten we wel eerst zijn taal leren.

Het communiceren begint al op de eerste dag dat de pup van 7 tot 8 weken bij u in het gezin komt. Op die leeftijd zijn honden extra gevoelig voor een goede omgang. Als je zo'n "baby" gelijk gaat straffen omdat hij dingen doet die verboden zijn, dan zul je je toch moeten afvragen of hij al weet wat hij wel en niet mag. U vertelt aan uw puppy welke regels er zijn en hoe u graag ziet dat hij zich gaat gedragen. Als u daar gelijk op een hondse manier mee begint, dan krijgt u de meest sociale en gehoorzame hond, die het niet in zijn hoofd zal halen om dingen te doen die u niet wilt.

Het gebeurt ook regelmatig dat een hond vanuit een andere situatie bij u in huis komt. De hond is dan al volwassen, of jong volwassen.
Als die volwassen hond dan bij u komt zal hij na een korte periode, waarin hij aan u moet wennen, zijn werkelijke karakter gaan laten zien. De meeste honden die op deze manier bij u komen hebben ook al het nodige meegemaakt.
Dit maakt het er niet gemakkelijker op.
Het volgen van een privétraining bij De Hondenjuf kan ook dan vaak een hoop problemen voorkomen.