Wanneer u het gedrag van uw hond als probleem ervaart kan gedragstherapie vaak een oplossing bieden.
Gedragstherapie kan bijvoorbeeld helpen bij slopen in huis, overmatig blaffen, agressief gedrag, onzindelijkheid, overmatig trekken aan de lijn en ander hindelijk gedrag.
Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, komt De Hondenjuf bij u thuis langs voor een intakegesprek.
Tijdens dit gesprek wordt het probleem besproken, er wordt gekeken naar het karakter van de hond en de communicatie over en weer tussen eigenaar en hond.
Aan het eind van dit gesprek wordt er, eventueel in overleg met een dierenarts, direct een therapie of training besproken en ingezet

Tijdens de gedragstherapie wordt u door De Hondenjuf begeleidt bij het ombuigen van het (probleemgevende) gedrag van uw hond naar gewenst gedrag.
Onder deskundige begeleiding bouwt u stap voor stap aan een probleemloze relatie met uw hond. De gedragstherapie staat garant voor een optimale leersituatie voor zowel u als uw hond.
Door De Hondenjuf wordt precies die specifieke situatie gecreëerd die nodig is voor de training van uw hond. Is de afwezigheid van andere honden gewenst? Of zijn er juist andere honden bij de training nodig? Vreemde mensen? Fietsers? De Hondenjuf creëert de situatie die voor uw hond nodig is, zodat het leerproces optimaal verloopt. U krijgt adviezen om zelf mee aan de slag te gaan, en het onderwerp van de training/lessen bepaalt u. Het aantal benodigde lessen is afhankelijk van de aard van het probleem en het leertempo van uw hond.

Wilt u meer weten over “gedragstherapie” lees dan hier verder.
Wilt u meer weten over “probleemgedrag” lees dan hier verder.